ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ-ЮРИСТІВ - ТУРЧИН, I. M.; ГОРОДЕЦЬКА, N. H.; ДОБРОВОЛЬСЬКА, S. R.; ГАВРИШКІВ, N. B. (АКАДЕМІЧНІ СТУДІЇ. СЕРІЯ «ПЕДАГОГІКА», 2023)
У статті розглянуто формування іншомовної комунікативної компетентності майбутніх юристів у процесі вивчення англійської мови. Метою нашого дослідження є визначення поняття «іншомовної комунікативної компетентності» та окреслити шляхи її розвитку у майбутніх представників юридичної професії. Результати свідчать про те, що використання відео на юридичну тематику (телешоу, фільми та інші) сприяє засвоєнню нового матеріалу. Відео та аудіозаписи можна використовувати, щоб продемонструвати, як носії мови взаємодіють з іншими у відповідних галузях, беручи до уваги контекст. Інструкції педагогів щодо усного спілкування з людьми з інших країн можуть покращити проведення майбутніх переговорів, зустрічей і дебатів. Можна припустити, що знання різних країн, культури, інших особливостей є корисними для комунікація. Імітаційні судові процеси можна проводити під час уроків англійської мови, щоб заохотити учнів. У формуванні іншомовної комунікативної компетентності продуктивними є діалоги чи монологи на професійні теми. Професійна компетентність майбутніх юристів фундаментально базується на їх здатності впоратися з відповідністю між вербальним і невербальним компонентами комунікації. Учасникам освітнього процесу необхідно звернути увагу на те, що вони спілкуються один з одним за допомогою жестів, міміки, мови тіла. У статті обговорюється культура мовлення юристів, яка є важливою особистісною характеристикою. Ведення юридичних блогів – поширена діяльність і зручний спосіб пошуку інформації з правових питань. Інноваційні способи вибору комунікативних завдань можуть покращити процес навчання.